Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/ikas-isolering-blog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/ikas-isolering-blog.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/ikas-isolering-blog.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5760
Vælg en side

Asbest består af naturligt forekommende mineraler, der sidder sammen i så fin en fiberstruktur, at støvet herfra kan sætte sig fast i lungevævet og forårsage asbestose, stenlunger, der senere kan udvikle sig til lunge- eller lungehindekræft. Det lyder bestemt ikke rart, men før 1970’erne anså man asbest som værende lidt af et vidundermateriale, da det har både brandhæmmende og varmeisolerende egenskaber. Egenskaber, der har gjort, at asbest er blevet anvendt i alt fra tag- og loftsplader, til isolering af elektriske installationer. Men den stigende bevidsthed om materialets yderst sundhedsskadelige fibre gjorde, at man i startfirserne begyndte at begrænse brugen. I dag er det ikke længere lovligt at anvende byggematerialer med asbest. Faktisk må du ikke engang genanvende asbestholdige byggematerialer.

Datidens vidundermateriale

Asbest er den dag i dag meget udbredt i private boliger. Det skyldes, at man først fra 1972 forbød brugen af asbest som isolering til tekniske installationer, og senere, i 1984, begyndte at begrænse brugen af asbest i byggematerialer. Først i 1988 blev det helt forbudt at anvende asbestholdige materialer til byggerier. I dag lyder vejledningen fra Arbejdstilsynet heldigvis, at ”det er forbudt at fremstille, importere, anvende eller arbejde med asbest eller asbestholdigt materiale.” Men forbuddet var længe undervejs, og har betydet, at massevis af arbejdere og deres familier, har måtte kæmpe med senvirkningerne fra datidens asbestpåvirkninger.

Kvalificeret rådgivning fra IKAS Isolering A/S

Det kan være svært selv at vurdere, om der er asbest i din bygnings konstruktioner, men er du i tvivl, kan IKAS Isolering A/S være behjælpelig med en grundig asbestanalyse, der kan fastslå omfanget af asbest i din bolig. Vores kæmpemæssige erfaring og intense viden om asbestsanering er din garanti for et grundigt og professionelt resultat.

Påviser foranalysen fund af asbest, kan du vælge at tage i mod et tilbud på asbestsanering af din ejendom – helt uforpligtende, naturligvis. Asbestsanering vil sige, nedtagning og miljørigtig bortskaffelse af de materialer, der indeholder asbest. IKAS Isolering A/S er specialister i termisk isolering af tekniske installationer, og vælger du at fjerne den asbestholdige isolering, kan vi ydermere være behjælpelige med genopretning af isoleringsopgaven – og denne gang efter nutidens gældende standarder.

Skrappe regler for håndtering af asbest

Det er ikke ulovligt at beholde bygningskonstruktioner med asbestholdige byggematerialer, men der er en række forholdsregler der skal overholdes, før du for eksempel går i gang med at rense taget eller isætte tagvinduer. Skal huset gennemrenoveres skal du udskifte de asbestholdige bygningsdele. Og selvom det i princippet er tilladt selv at fjerne asbest udendørs, er det alligevel værd at overveje, om ikke der skal professionelle kræfter til.

Der gælder ekstremt skrappe regler for, hvordan du skal håndtere og bortskaffe asbestholdige byggematerialer. For eksempel må du ikke bore i, skære i eller knække asbestholdige eternitplader, da de mikroskopiske fibre på denne måde frigives til luften, og havner i menneskers lungevæv. Ydermere kræver det helt særligt udstyr at gå til opgaven, blandt andet specielbeklædning og åndedrætsværn. IKAS Isolering A/S har Danmarks største erfaring med at håndtere asbestholdige byggematerialer, og vi overtager med glæde opgaven med at asbestsanere din bolig.